Miljö

Kristdemokraternas miljöpolitik utgår från förvaltarskapstanken, den genomsyrar alla våra ställningstaganden. Vårt mål är att världen ska kunna lämnas till kommande generationer i ett bättre skick än vi själva fick ta emot den. Det är viktigt att satsa resurser på forskning och utveckling av förnybara drivmedel och energikällor. Det är också viktigt att bevara och främja den biologiska mångfalden så att våra ekosystem stärks.

Sverige är ett land som redan idag har nått långt i arbetet med miljöfrågor, Sverige är ett föregångsland. Trots att vi är ett föregångsland så ska vi inte dra ner på takten att minska våra utsläpp och arbete för en bättre miljö, MEN vi måste våga se helheten och inse att om Sverige ska kunna göra skillnad i den globala miljön så ska vi verka för att minska utsläppen där dom är som störts, dvs i länder som tex använder kolkraft. Sverige ska tex exportera grön el till dessa länder och verka genom EU för att sätta press på dessa länder som har flera gånger högre utsläpp än vad Sverige har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>