EU

Visst var jag, precis som många andra skeptiska till ett svensk medlemskap i EU. Men när vi nu varit medlem i ett antal år så har min inställning förändras och jag är nu delat positiv till vårt medlemskap.

Med delat positiv menar jag att EU har en viktig roll att hantera gränsöverskridande utmaningar som handel, miljö och fredsbevarande aktiviteter. EU ska däremot har betydligt mindre inflytande på respektive land, det är idag alldeles för mycket byråkrati som drabbar oss i Sverige. EU består av så många olika länder med olika kultur att det är en utopi att försöka detaljstyra alla länder från Bryssel på ett framgångsrikt sätt. 

Istället för detaljstyrning ska länders olikheter respekteras och EUs makt ska begränsas.

Rent praktiskt ska hela EU-apparaten halveras i form av människor, lokaler och administration, bland annat ska flyttkarusellen mellan Bryssel och Strasbourg omedelbart stoppas, detta slöseri med pengar och belastning på miljön kan inte få fortsätta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>