Energi

Kristdemokraterna är ett miljöparti!!!

Vad menar jag med det? Jo, kristdemokraterna har alltid haft en tydlig miljöpolitik som alltid strävat efter att stödja förnyelsebar energi. Detta betyder att arbetet med att utveckla vind, vatten, sol-energi ska stimuleras på lämpligt sätt.

Inga nya kärnkraftverk skall byggas men befintliga reaktorer ska få ersättas med nya och effektivare reaktorer vilket kommer säkerställa att Sverige inte behöver importera smutsig kolkraft eller gas från andra länder. Målsättningen skall vara att Sverige har möjlighet att producera el för all nödvändig konsumtion och till låga priser som gör att vi kan behålla industrier och därmed jobb i Sverige. Det är olyckligt om våra industrier flyttas till länder med lägre elkostnad och som i många fall inte har lika ren el som i Sverige, det skapar både arbetslöshet och en negativ påverkan på vår miljö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>