Arbete

Alla människor har ett inre behov att få känna gemenskap med andra, ta eget ansvar och utvecklas som person. Att ha ett arbete att gå till skapar ett engagemang och en känsla av att vara behövd, oavsett om det är organiserat förvärvsarbete eller annan form av meningsfullt ansvarstagande för familj, vänner eller andra medmänniskor.

Detta gör att fokus måste i alla lägen vara på att stimulera arbetstillfällen framförallt för unga människor. Alliansen har genomfört fyra jobbskatteavdrag som har varit en framgångsrik reform för att öka sysselsättningen och skapa riktiga jobb.

Min åsikt är att det inte skall genomföras några fler jobbskatteavdrag och skatterna ska inte heller sänkas mer. Vi har nu nått en nivå där statens intäkter ska investeras i skola, vård och omsorg.

A-kassan är en omställningsförsäkring och skall enligt mig inte vara en bidragsform utan en tydlig signal att det handlar om att den som blir utan arbete ska ha en bra ersättning under en begränsad tid. Syftet skall vara att ersättning är så pass bra att fokus under omställningsperioden ska göras på att hitta ett nytt jobb istället för att oroa sig för sin ekonomi. Taket i A-kassan ska höjas och indexeras och helt frikopplas från fackförbunden. A-kassan skall vara obligatorisk och finansieras med enhetliga egenavgifter och arbetsgivaravgifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>