”Vi varnar före attacker”

Oroligheterna i Mellanöstern, mellan Palestina och Israel får mig och många människor i hela världen att må dåligt, människor lider på båda sidor och konflikten är komplicerad, så pass komplicerad att jag varken kan eller ska försöka mig på nån analys eller peka finger åt någon sida.

Det jag däremot vill lyfta fram är den skeva debatt som idag finns där många svenskar gör det lätt för sig och pekar ut Israel som dom onda och hänsynslösa, i den debatten vill jag tydliggöra fakta som det sällan pratas om. Israel försöker slå ut terrororganisationen Hamas och har inga avsikter att träffa civila, snarare tvärtom.  http://www.varldenidag.se/nyhet/2014/07/13/Israel-Vi-varnar-fore-attacker/ De som tjänar på att civila träffas är Hamas som skapar en opinion mot Israel så fort en civil person träffas av raketer.

Uppdaterad 140716

Tycker även denna artikel är viktig att lyfta upp:

http://www.expressen.se/kvp/ledare/konflikten-finns-pa-myntets-bada-sidor/

Hoppas på en lösning på detta meninglösa lidande som i många fall drabbar oskyldiga barn.

/Josef

4 reaktion på “”Vi varnar före attacker””

 1. Att de skjuter på varandra är en sak. Frågan är varför? Samla ihop lite underlag så förstår man att Hamas är en reaktion på vad som har hänt under en lång tid. Det är många Palestiner som inte vill ha Hamas men som sagt så är det ett av få alternativ som stått upp mot ockupation, stulen mark och konstant förnedring. Några av de grundläggande problemen är de religiösa aspekterna där flera vill besitta bland annat Jerusalem , rädslan för Israels ekonomiska och militära kraft samt att bli utpekad som antisemitist om ifrågasätter styret i Israel.
  Jag är själv helt och hållet emot väpnad kamp samt att jag många Israeliska och Palestinska vänner.

  1. Hej Benny
   Mellanöstern-frågan är komplicerad och det finns så mycket bakom det som nu sker att inget är svart eller vitt.
   Det kan inte bli en lösning med vapen, så för mig är en bestående vapenvila början på en möjlig lösning, men fortsätter det att skjutas raketer så finns det ingen lösning på situationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>